Пица с брашно от спелта

17/08/2019
"Ииии, ето го победителят в състезанието Вкусна и здравословна пица "
  • Приготвяне80 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водата и в нея разтваряме маята. Прибавяме зехтина и солта. Прибавяме 2 и 1/2 ч.ч. брашно и разбъркваме добре.

Поръсваме плота с брашно и прехвърляме тестото. Омесваме гладко и еластично тесто за пица, като малко по малко добавяме и останалото брашно от спелта.

Прибираме тестото в намазана с малко зехтин купа, покриваме с фолио и го оставяме на топло за 1 час.

След това разстиламе бухналото тесто в намаслена тава. Отгоре намазваме с доматено пюре, нарязваме шунка, настъргваме равномерно моцарела и разпределяме царевицата.

Печем пицата в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути до златисто.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар