Домашни печени люти чушлета

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
289
174
13
1
15/08/2019
"Човек и добре да живее все ще му свършат лютите чушлета и е добра тогава да знае бърза и лесна рецепта за направата им "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 865
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките е добре да са средни по големина, ако не обичате много люто, а само за разядка може да се срежат чушлета през средата и да се отстранят семките и ципите.

В тиган, загрят на средна степен, се изсипват чушлетата, като се овалват в няколко капки олио. Запържваме, докато се появят черни пукнатини в люспите. Малко преди да ги извадим от тигана, изсипваме една чаена лъжичка захар.

Поставяме ги в съд с капак, за да се задушат. Следва обелването им. Докато се приготвят чушките, подготвяме морковите и лукът. Те се измиват и настъргват на ситно ренде. В дълбок съд нареждаме обелените люти чушлета и овкусяваме с оцет, олио и сол.

Върху тях поставяме настъргания лук и за финал моркови. Чушките се оставят да престоят поне една нощ, за да поемат марината. Декорираме с нарязан магданоз.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-19%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар