Хрупкави лешникови бисквити

15/08/2019
"Самотно е кафето, което не е поднесено с хрупкави лешникови бисквитки "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маста трябва да е на стайна температура - мека, но не разтопена. Смиламе лешниците в блендер. Към тях добавяме брашното, канелата, бакпулвера и пудрата захар. Разбъркваме и добавяме прясното мляко, есенцията и маста.

Омесваме добре и оформяме от тестото топчета с размер на орех. Сплескваме ги и ги подреждаме в тава, предварително покрита с хартия за печене. С вилица правим кръстосани шарки върху всяка бисквита.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Внимаваме да не препичаме бисквитите.

По-вкусни са на другия ден.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар