Домашен ванилов сладолед

12/06/2013
Доротея Иванова
отДоротея ИвановаНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 824
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете прясното мляко, разбъркайте го с ванилията и ги оставете да изстине и да поеме ваниловия аромат.

Разбийте жълтъците със захарта до получаване на пухкава смес. Доливайте млякото бавно и разбивайте. Така процедирайте и със сметаната.

Продължете разбиването на ниска степен, докато сместа се сгъсти.

Сипете я в кутия и покрийте плътно сладоледа с лист прозрачно фолио, като притиснете и затворите плътно с капака на съда. Това ще предпази сладоледа от образуването на кристали.

Пъхнете домашния ванилов сладолед във фризар за 6-8 часа преди да го консумирате.

Оставете сладоледа да се отпусне леко преди да го разсипете в купички. По желание го поднесете със сушени или пресни плодове и настърган шоколад. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар