Картофени шницели

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k8802
Картофени шницели
Снимка: Албена Асенова
08/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Страхотни шницели, които плачат само за една свежа салатка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите (среден размер), а след това и морковите се обелват и се настъргват на дребно. Към тях се прибавят предварително разбитите яйца и всичко се разбърква много добре.

Към сместа се прибавят нарязаните на ситно лук и магданоз.

Прибавят се бакпулвер, брашно, черният пипер и сол на вкус. Картофената смес се разбърква отново, след което с помощта на лъжица се гребва от нея и се поставя в тиган със сгорещено олио, като същевременно се дооформя във вид на шницел.

След като шницелите се изпържат от едната страна, се обръщат да се изпържат и от другата. Когато са готови, се изваждат и поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: