Картофени шницели

АнабелАнабелНовак278
08/08/2019
"Страхотни шницели, които плачат само за една свежа салатка "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите (среден размер), а след това и морковите се обелват и се настъргват на дребно. Към тях се прибавят предварително разбитите яйца и всичко се разбърква много добре.

Към сместа се прибавят нарязаните на ситно лук и магданоз.

Прибавят се бакпулвер, брашно, черният пипер и сол на вкус. Картофената смес се разбърква отново, след което с помощта на лъжица се гребва от нея и се поставя в тиган със сгорещено олио, като същевременно се дооформя във вид на шницел.

След като шницелите се изпържат от едната страна, се обръщат да се изпържат и от другата. Когато са готови, се изваждат и поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна Сакалийска
Вкусотия
1
0