Картофени шницели

08/08/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър241225
"Страхотни шницели, които плачат само за една свежа салатка "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите (среден размер), а след това и морковите се обелват и се настъргват на дребно. Към тях се прибавят предварително разбитите яйца и всичко се разбърква много добре.

Към сместа се прибавят нарязаните на ситно лук и магданоз.

Прибавят се бакпулвер, брашно, черният пипер и сол на вкус. Картофената смес се разбърква отново, след което с помощта на лъжица се гребва от нея и се поставя в тиган със сгорещено олио, като същевременно се дооформя във вид на шницел.

След като шницелите се изпържат от едната страна, се обръщат да се изпържат и от другата. Когато са готови, се изваждат и поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Rumiana
Rumiana
09.08.2019 10:27
Вкусотия
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв