Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко със зрял боб

Овнешко със зрял боб

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Овнешко със зрял боб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешко месо - 500 г плешка
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • мас - 30 г
  • боб - 200 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • бульон - 600 мл телешки
  • брашно - 25 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 12 часа в студена вода (напр. за 1 нощ).

Нарежете овнешкото на кубчета, лука на ситно и ги запържете в силно сгорещената мас. Когато месото се запържи добавете и брашното и запържете отново за няколко минути.

Постепенно добавете бульона, като бъркате непрекъснато за да не загори. Намалявате котлона и варите до сгъстяване.

Към месото и соса добавете нарязаните моркови и отцедения зрял фасул, още малко гореща вода и задушавайте на слаб огън още 2 часа. При нужда долейте още вода.

Последно добавете нарязаните на полумесеци картофи и задушавайте ястието до омекването им.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: