ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени Торти»Бисквитена торта с маскарпоне и бял шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне и бял шоколад

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2461k1k2543
Бисквитена торта с маскарпоне и бял шоколад
Снимка: Геновева
1 / 5
05/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
9
"Понякога съм бяла и добраааа, но само след като съм изяла парче от тази бяла тортаааа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си крем за торта според описанието, а именно като го разбием със 150 мл студено прясно мляко с помощта на миксер за 5-6 минути.

Оставяме си 100 мл мляко за потапянето на бисквитите и го затопляме. Разтапяме белия шоколад на водна баня, като накрая добавяме малко топло прясно мляко и към него.

Разбиваме маскарпоне с миксер и добавяме белия шоколад към него. Разбиваме с миксер до получаването на хомогенна смес.

Смесваме двата крема и доразбиваме до получаването на хомогенна смес. Използваме продълговата тава и най-отдолу редим бисквити, като ги потапяме в топлото прясно мляко за кратко.

Отгоре изсипваме от крема. И така, докато свършат бисквитите и крема, като накрая завършим с крем.

Заглаждаме и пъхаме в хладилника да стегне тортата. Накрая украсява отгоре с настърган шоколад и шоколадови топчета. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: