ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък Хляб»Арабски питки на тиган

Арабски питки на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k6202
Арабски питки на тиган
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
06/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"За почитателите на екзотичната Арабска кухня - лесна рецепта за арабски питки на тиган"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки, докато се получи меко нелепнещо тесто, от което си откъснете еднакви по големина топчета. Моите бяха приблизително около 70 г.

Разточете върху леко набрашнен плот и загрейте тиган с незалепващо покритие без мазнина.

Изтръскайте тестото от излишното брашно след разточването и изпържете арабския хляб от двете страни за по около 3 минути.

Пърженето трябва да се случи на по-силен огън, за да се надуят арабските питки и да са готови само за няколко минутки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: