Будайски рогчета

Antonina
Antonina
Новак
07/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 198
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с подсладеното прясно мляко и я оставете на топло за да шупне. Добавете към млякопо последователно маргарина, а след това и брашното.

Полученото меко тесто разделете на топки малко по-големи от орех.

От всяка топка разточете кора, която нарязвате на квадрати.

Смесете ситно натрошените орехови ядки с подсладеното по ваш вкус мляко и от така приготвената плънка поставете по 1 ч.л. във всеки квадрат.

Завийте тестото във формата на рогчета и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна в намаслена тава.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар