ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Тиган»Пържено свинско с ориз и зеленчуци

Пържено свинско с ориз и зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k6792
Пържено свинско с ориз и зеленчуци
Снимка: Йозлям Кадирова
02/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Този път няма да е на фурна, а на тиган, но само защото искаме да е още по-вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посварете ориза в 300-400 мл вода. и след като е готов, го прецедете, в противен случай ще се слепне.

Запържете свинското месо (което предварително сте нарязали на малки свински хапки), и запържете първо без мазнина, а след това и в мазнина.

Когато придобие златист загар, добавете ориза, който също запържете, като бъркате енергично. В случая ще ви е най-удобно да използвате съд с незалепващо покритие.

Добавете 1 с.л. масло и пуснете зеленчуците (в случая аз използвах готов зеленчуков микс, но вие може да сложите каквито си пожелаете).

След като сте запържили всички продукти, сложете вегета, бъркайте, за да се разпредели равномерно навсякъде и чукнете 1 яйце.

Бъркайте енергично и смъкнете от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: