Миш маш на тиган по турски

30/07/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваКопирайтър21532592
"Миш машът определено е сред най-вкусните аламинути - опитайте и този ароматен вариант по турски "
  • Приготвяне5 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо15 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 118
  • Преглеждания за месеца1094
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите нарежете на малки кубчета, като препоръчвам да обелите доматите, преди да ги нарежете.

Най-лесно домат се бели по следния начин: надраскайте едната част на домата и ги пуснете във вряща вода за няколко секунди. След това шокирайте със студена вода.

Чушките нарежете на малки кубчета.

В тиган загрейте олио и запържете чушките до омекване. Най-добре е да задушите с капак за няколко секунди, след което да добавите и нарязаните домати.

Отново задушете, докато доматите омекнат.

Разбийте яйцата със сол на вкус и сипете в тигана при непрекъснато бъркане за 10 секунди.

Когато яйцето побелее, ястието е готово и смъкнете миш маша от котлона.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар