Брюкселско зеле с шунка

29/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселско зеле се задушава в олиото заедно със ситно нарязания лук. От време на време се налива по малко вода.

Когато зелето омекне, се добавя шунка, която се реже на дребни кубчета. Всичко се разбърква и се изсипва в намазана с масло тавичка.

Залива се с доматен сок и се поръсва с настърган кашкавал, малко галета и парчета масло. Ястието се пече около 30 минути в загрята фурна на средна температура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар