Агнешка яхния

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
79
46
03/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 486
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета. Оваляйте парченцата меса в 2 с.л. брашно и ги запържете в сгорещеното олио.

Когато месото се позапържи добавете сол и черен пипер на вкус, сипете малко гореща вода (колкото да покрие месото) и задушавайте на слаб огън за 1 1/2 часа.

Към омекналото месо добавете нарязаните на кубчета лук, моркови, почистен фасул и картофи. Ако е нужно добавете още малко вода и задушавайте още 30 минути.

Последно се слагат настърганите домати и грахът. Ястието се задушава още 10 минути.

1 с.л. брашно се размива с малко хладка вода и се прибавя към яхнията. Ястието се бърка непрекъснато докато се сгъсти.

Поръсва се по желание с преден джоджен и се поднася.

Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра-21%
Приготвяй си тази рецепта с:
Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра
160.00 лв.
127.00 лв.
Виж ››

Гответе вкусно и здравословно в новата си чугунена тенджера с емайлирано покритие. Качество без компромис!

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар