ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована риба аншоа

Маринована риба аншоа

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k470
Маринована риба аншоа
30/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът и чесънът се режат на ситно. Рибите се изчистват, измиват и редят в съд за поднасяне.

Поръсват се с магданоза и чесъна, заливат се със зехтина и се остават в хладилник за около 30 минути.

Приготвя се сос от изцедените лимони и портокала, прецеден през ситна цедка. Преди поднасяне аншоата се вади от хладилника и се залива със соса.

Посолява се и се поръсва с лютата чушка, нарязана на много ситно. Аншоата се оставя в маринатата няколко минути и се поднася.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: