Грах със свинско

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921195539
Грах със свинско
03/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Каквото и да готвим, накрая винаги се връщаме към любимата класическа гозба със свинско и грах"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • грах - 1 пакет замразен
  • лук - 2 глави
  • олио - 60 - 80 мл
  • домати - 1 голяма консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета. Загрейте мазнината и сложете да се запържи хубаво. Добавете лука, нарязан ситно и буркайте. Долейте след малко 100 мл вода и оставете да се задушава, докато месото омекне.

През това време пасирайте доматите. Добавете в тенджерата накълцания чесън, граха, червен пипер, объркайте за кратко, излейте доматите и оставете да се вари, докато доматеният сос се редуцира леко. При нужда долейте чаша топла вода.

Накрая добавете черен пипер и сол на вкус и снемете от котлона.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: