ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко неаполитански

Телешко неаполитански

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k442
25/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
8
"Да приготвиш най-сочното телешко е изкуство, на което сме заклети почитатели"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 кг
  • шунка - 100 г
  • риган
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • целина - 3 стръкчета
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се реже на няколко парчета и се овалва в нарязания риган, смесен с морската сол и черен пипер. На парчетата телешко месо се правят разрези и се шпикова с шунката. Слагат се в тенджера с 5 супени лъжици зехтин и се запържва от всички страни.

В същата мазнина се запържват нарязаните на дребно магданоз, чесън и остатъка от шунката. После се добавят морковите нарязани на кръгчета, целина и лук и ги оставете да се задушат.

Месото се връща в тенджерата, добавя се чашата червено вино, като се сипва постепенно, докато се изпари напълно. Добавя се доматеното пюре и се залива с бульона. Всичко се оставя да ври 4-5 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: