Шкембе по венециански

25/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от накълцаната шунка, розмарина и лука. Всичко се слага във висока тенджера заедно със зехтина и дафиновия лист и се запържва леко до порозовяване.

Добавя се шкембето, нарязано на лентички, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Като се запържи и то, се сипва топла вода да го покрие, и се оставя да ври около 30 минути.

Шкембето се сервира много горещо, поръсено с пармезан и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар