Бистра боб чорба

ГеновеваГеновеваЧирак71117210
25/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства и се накисва в студена вода да престои за през нощта. На другия ден изливаме водата и пълним нова студена вода и слагаме боба да се вари на бавен огън.

След като водата заври, прецеждаме боба, изхвърляме водата и наливаме гореща такава, след което слагаме пак да се вари на котлона. След като заври отново, добавяме олио и нарязаният лук на кубчета.

След като поври лукът добавяме и нарязаните чушка, моркови и домат. Това колко време ще варим боба зависи от сорта, който сме взели и от това дали е много стар или пресен боб. Но за около 60-90 минути обикновено бобът се сварява.

След като зърната са омекнали и бобът и зеленчуците са сварени, овкусяваме със сол, джоджен и магданоз. Сервираме бобът горещ и по възможност в керамична купичка, за да стои по-дълго време топъл. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар