Картофена запеканка с лук и кашкавал

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
154
25/07/2019
"Запеканка за всички, които искат да хапнат нещо много вкусно, приготвено лесно "
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 817
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 750 г
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 30 г
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 250 мл
  • настърган кашкавал - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. Морковите се режат на кръгчета, а лука на кубчета. Маслото и олиото се загряват и в тях се запържва лука.

Лукът се поръсва с брашното и се запържва. Тенджерата се сваля от котлона и при непрекъснато бъркане се налива прясното мляко, а след това се добавят и морковите.

Връща се на котлона и се оставя да ври около 10 минути. Овкусява се със сол и черен пипер. Сварените картофи се режат на кръгчета.

В тавичка се редуват картофи и лучена смес, като се завършва с картофи. Отгоре се маже със сметана и се поръсва с настъргания кашкавал.

Печете картофената запеканка за 20 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар