Плодов крем с ягоди

31/07/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва с 3 – 4 с.л. студена вода, а млякото се кипва. Жълтъците се разбиват заедно с 3 с.л. от захарта в подходяща метална купа с миксер. След това се налива горещото мляко при непрекъснато разбиване.

Прибавя се ванилията. Купата се поставя в по – тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достигне дъното му, и сместа се разбива с телена бъркалка около 5 – 10 минути, докато се сгъсти.

Желатинът се затопля на водна баня до пълното му разтваряне и се прибавя към яйчената смес. Почистените ягоди се пасират заедно с останалата захар.

Сметаната се разбива до пухкавост в суха купа. Ягодовото пюре внимателно се смесва с разбитата сметана и яйчената смес. Разбърква се добре и се излива в десертни купички. Оставя се да престои в хладилник 3 – 4 часа.

Украсява се с цели ягоди и се сервира.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар