Крехки пилешки пържолки в сос на фурна

24/07/2019
"Всеки път, когато си помислите, че трябва да сте на диета, замислете се колко самотни ще бъдат тези крехки пилешки пържолки със сос "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца636
  • Преглеждания за седмицата199
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г гърди
  • магданоз - 1 - 2 с.л. пресен
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • масло - 40 г, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За маринатата
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • лимонов сок
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете, поръсете с лимонов сок, черен пипер и наситнен магданоз нарязаното на тънки пържолки месо от всички страни и ги оставете да си починат 1-2 часа.

Изпържете ги в половината масло и ги сложете в йенска тенджера с капак, за да ги запазите топли.

В тигана добавете останалото масло и запържете брашното, като го разреждате постепенно с маринатата, която сте приготвили предварително от едро накълцания магданоз, лимоновия сок, малко водичка, сол и черен пипер на вкус, докато получите умерено гъст сос.

Изсипете го върху пържолките, похлупете ги отново и ги печете 15-20 мин. във фурна, загрята до 200 градуса.

Поднесете готовите пилешки пържоли, залети със соса, и гарнитура от картофи или гъби в масло. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар