Английски гювеч

24/07/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене75 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 1 с.л. затоплено олио, сложете каймата и я пържете на тих огън, докато покафенее, след което я подправете с изчистената и ситно нарязана чушка и я пържете още 2-3 мин.

Прибавете нарязаните на парченца домати и доматеното пюре и оставете сместа да поври 10-15 мин., докато се сгъсти.

В тиган с останалото олио запържете нарязания на ситно лук и чесън за около 5 мин. и го сипете при каймата.

Добавете отцедения и подсушен боб, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус и бъркайте, докато получите еднородна смес.

Смесете брашното, солта и бакпулвера, добавете маслото и половината от настъргания кашкавал, направете дупка в средата на сместа, чукнете в нея яйцето, сипете млякото и замесете тесто.

Изсипете го в йенска тенджера или гювеч, покрийте го със сместа от боб и кайма, по края поръсете със счуканите орехи и посипете с останалия кашкавал.

Печете ястието в предварително загрята на 190 градуса фурна около 20-25 мин.

Класически български гювеч с капак 7л
Приготвяй си тази рецепта в:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар