Аламинут с наденица на тиган

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
24/07/2019
"Когато сте толкова гладни, че всяка минута е от значение, заложете на вкусен аламинут "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 074
  • Преглеждания за месеца1636
  • Преглеждания за седмицата207
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • наденици - 4 бр.
  • лук - 1 кг
  • бира - 250 г светла
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надениците се надупчват с вилица и се слагат в дълбок тиган, като се налива един пръст вода.

Тиганът се захлупва и се оставя, докато водата започне да ври. Периодично надениците се обръщат.

Когато водата изври, се добавя олиото и надениците се пържат на умерена температура, без капак, докато станат златистокафяви.

Лукът се нарязва на полумесеци и се добавя в тигана. Пържи се до златисто, задушава се и се посолява. Сипва се бира и ястието се оставя на слаб огън, докато бирата се редуцира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар