Дребни хапки от панирани зеленчуци (Пакора)

06/08/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо45 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко бланшираните зеленчуци нарежете на ситно (без граха), сипете ги в отделни купи според вида им и ги овкусете с джинджифила, кърито, солта, червения и черния пипер.

Брашното размийте с кисело мляко, колкото е необходимо, за да получите рядко тесто.

Малките късчета от една купа взимайте с върха на лъжица, потапяйте ги в тестото и ги пържете поотделно в предварително загрятото олио.

След това изпържете последователно по същия начин зеленчуците от всички купи и ще получите пикантно и разнообразно мезе за вино или бира. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар