Разядка с тиквички и картофи

25/07/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак1221009
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките (500 г) измиваме, почистваме и белим. Настъргваме на едро ренде. Лука (1 бр.) почистваме и наситняваме. Картофите (400-500 г) белим, измиваме и нарязваме на парчета.

В касерола, или друг подходящ съд, слагаме тиквичките и лука. Наливаме вода (1 к.ч.) и зехтин (2 с.л.). Ръсваме черен пипер и малко сол. Задушаваме, докато хубаво изври течността, като разбъркваме периодично, за да не залепват по съда.

Когато са готови, дръпваме от котлона. Картофите слагаме в тенджера, заливаме с вода, ръсваме малко куркума и сваряваме. Готовите картофи, сипваме в цедка и отцеждаме добре от водата.

Намачкваме отцедените картофи и слагаме при тиквичките и лука. Прибавяме натрошено сирене (1 к.ч.) и наситнени връхчета от пресен копър. По преценка може да прибавим още малко зехтин.

Разбъркваме хубаво. Сервираме разядката в чинийки, украсена със свежа подправка и гарнираме с препечени филийки типов хляб, натрити със скилидка чесън, намазани с масло и поръсени със сол самардала.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар