Пълнен с орехи шаран в тесто

23/07/2019
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 среден
  • лук - 2 - 3 глави, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • орехови ядки - 160 г
  • масло - 3 с.л. краве
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 с.л. краве
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - колкото е необходима
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци, задушете го в маслото и след като изстине, го поръсете със сол и черен пипер и го смесете с накълцаните на едро орехови ядки и наситнения магданоз.

Почистете шарана от люспите и вътрешностите, натрийте го отвън и отвътре с черен пипер и сол, напълнете го с приготвената плънка и го зашийте.

От брашното, солта, маслото, яйцето и хладка вода замесете тесто, разточете го на кора и завийте в нея шарана, като за да е по-ефектен, върху тестото може да очертаете главата и люспите.

Печете 50-55 мин. във фурна на 260 градуса, като за да не загори тестото, щом леко пожълтее, го покрийте с алуминиево фолио.

Печеният шаран покрийте за 10-15 мин. с чиста хартия и кърпа, за да поомекне тестото, след което го поднесете. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар