Сиропирана шоколадова торта

23/07/2019
"Шоколадова торта има ли, изяжда се до последната трохичка, такова е правилото "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на сняг, като постепенно добавяте захарта.

Разтворете нескафето в 2 с.л. гореща вода, оставете го да поизстине и го добавете заедно с жълтъците на порции към белтъците.

Когато сместа стане гладка, пресейте върху нея смесените брашно, нишесте и бакпулвер, прибавете смлените бадеми и разбъркайте внимателно.

Изсипете тестото в застланата с хартия за печене разглобяема форма за торта, подравнете го и печете 30 мин. на средната скара на предварително загрята до 175 градуса фурна.

Извадете блата, обърнете го върху решетката от фурната, махнете хартията и го разрежете хоризонтално на 3 еднакви слоя.

За крема разбийте сметаната със сгъстителя, като постепенно добавете захарта, и без да спирате да бъркате, налейте разбърканото добре с 1 с.л. гореща вода и охладено Нескафе.

Напоете всеки блат с по 3 с.л. еспресо, намажете ги със сметаната, наложете ги един върху друг и сложете тортата за 2-3 часа в хладилника.

Поръсете охладената домашна торта с настъргания на едро ренде шоколад и я поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар