Яйца, запечени в гнездо от спанак

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
23/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се сваряват. Охлаждат се, обелват се и се нарязват на дебели филийки.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до прозрачност в олио. Добавя се замразеният спанак и се задушава на слаб огън до пълното му размразяване, като се разбърква често. Залива се с 2/3 от сметаната и се кипва на 3 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.

Фурната се загрява до 180 градуса. В огнеупорна тава се подреждат нарязаните картофи. Отгоре се заливат със спаначената смес.

С помощта на лъжица се оформят 4 гнезда и във всяко се чуква по едно яйце. Отгоре се залива с останалата сметана и се поръсва с настърган кашкавал или парчета топено сирене. Пече се около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар