Картофени пръстчета

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
198
30/07/2019
"Една много по-вкусна и атрактивна алтернатива на пържените картофи или крокетите"
Приготвяне50 мин.
Готвене65 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват се и се намачкват. Прибавят се яйцето, брашното, грис и солта. Замесва се средно твърдо тесто, от което се правят пръстчета.

Пускат се в кипяща вода и се варят на умерен огън 3 – 4 минути. Галетата се запържва до златисто в маслото.

Картофените пръстчета се поставят в купа, посипват се с галета, съдът се покрива с капак и се раздрусва, докато пръстчетата се овалят от всички страни.

Поднасят се топли със сладко по избор или печено месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар