Щрудел с ябълки и грис

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
07/08/2019
"С кафенце или чай, с повод или без - този щрудел е винаги актуален "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 620
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • точени кори - 1 пакет
  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • грис - 1 - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде. Отцеждат се от сока и се смесват с гриса.

Върху два листа от корите за баница се разпределя от ябълковата смес и се поръсва със захар.

Корите се навиват на руло, а после и на охлюв, и се подреждат в намазнена тава.

Поръсват се с олиото и се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Изпеченият щрудел се поръсва с пресята пудра захар. Оставя се да се охлади и е готов за сервиране.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар