Щрудел с ябълки и грис

07/08/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак601
"С кафенце или чай, с повод или без - този щрудел е винаги актуален "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца612
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • точени кори - 1 пакет
  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • грис - 1 - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде. Отцеждат се от сока и се смесват с гриса.

Върху два листа от корите за баница се разпределя от ябълковата смес и се поръсва със захар.

Корите се навиват на руло, а после и на охлюв, и се подреждат в намазнена тава.

Поръсват се с олиото и се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Изпеченият щрудел се поръсва с пресята пудра захар. Оставя се да се охлади и е готов за сервиране.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар