Пълнено пилешко бутче в було

08/08/2019
"Специално пилешко за специалните моменти, което ще обере овациите на гостите "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • свинско було - 2 бр.
  • лют чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 100 г
  • За микса
  • сух магданоз - ½ ч.л.
  • целина - ½ ч.л.
  • чубрица - ½ ч.л.
  • чесън на прах - 2 щипки
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за микса се смесват в малка купичка и с него се подправят обезкостените и начукани пилешки бутчета.

Върху две бутчета се разпределят нарязаните на кубчета кашкавал и бекон и ситно накълцаните люти чушки и счукания чесън.

Покриват се с другите две бутчета и поотделно се завиват с було.

Пекат се на скара с дървени въглища (или на електрическа скара) около 10 – 15 минути от всяка страна, или докато булото стане златистокафяво.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар