Традиционна шкембе чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
640
2k
4k
340
3
21/07/2019
"Ние подкрепяме традииците, затова и пазим и споделяме тази разкошна традиционна шкембе чорба "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 855
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 1 бр. почистено
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 2 ч.л.
  • оцет - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд със студена вода поставяме шкембето и оставяме да поври пет-десет минути. Изхвърляме тази вода и измиваме старателно шкембето. Наливаме отново вода, поставяме отново шкембето и оставяме да заври.

За да стане бистра течността, трябва да изпенваме от време на време. Обелваме две-три скилидки чесън на ситно и ги прибавяме и тях. Поръсваме със солта и черния пипер на вкус.

Добавяме малко от маслото и оставяме да къкри на слаб огън. При нужда доливайте по малко вода, без да прекаляваме. Щом шкембето омекне, го нарязваме така както предпочитаме. Аз го нарязах на късове.

Прецеждаме бульона. Поставяме прясното мляко в съд и оставяме да ври. След като е готово, го прибавяме постепенно към бульона, докато бъркаме в една посока.

В тиган поставяме маслото и оставяме да се загрее. Прибавяме брашното, сладкия пипер и чилито. Запържваме и връщаме обратно в тенджерата.

Накрая добавяме нарязаното шкембе и отново оставяме да кипне. Оставяме да ври за около минута на тих огън, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме шкембе чорбата от котлона, поръсваме по желание с чесън и чили. Рецептата за Традиционна шкембе чорба е изпълнена!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар