Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Пържен свински дроб в масло

Пържен свински дроб в масло

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пържен свински дроб в масло
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Изпитана рецепта за приготвяне на крехък черен дроб - хапвайте и да ви е вкусно"

Необходими продукти

  • свински дроб - 500 г
  • масло - около 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинския дроб, след което го нарежете на не много едри кубчета или филийки.

Разбъркайте ги с малко черен пипер на вкус и загрейте тиган, в който сте поставили мазнините.

Тайната на сочния свински дроб е да се пържи на умерено силен огън за кратко време от двете страни (по 5 минути максимум според желания от вас загар). И се овкусява със сол, едва след като е приготвен и смъкнат от котлона.

Ако посолите черния дроб преди пържене, то за краен резултат ще получите твърд свински черен дроб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: