Рибно филе със сос

10/08/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете с олиото голямо парче алуминиево фолио, сложете върху него зеленчуците и поръсете с черен пипер.

Отгоре поставете напръсканата с прясно изцедения лимонов сок и посолена риба, намажете я с половината масло и я залейте с 5 с.л. бяло вино.

Загънете фолиото добре и изпечете ястието в умерена фурна за 25 мин.

След това внимателно разгънете фолиото отстрани и изсипете отделения при печенето сос в тенджера.

Прибавете към него останалото вино и сметаната и варете соса на тих огън, докато намали обема си до 1/3.

Добавете останалото масло, овкусете със сол и черен пипер, залейте печената риба с готовия сос и я наръсете със ситно нарязания магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар