Топла салата от червено зеле

14/08/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак401
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 800 г червено
  • грах - 200 г стерилизиран
  • чушки - 250 г пиперки
  • масло - 100 мл растително
  • чесън - 30 г
  • колбаси - 150 г
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното червено зеле се нарязва на ивички (жулиен) и се задушава в растителното масло до омекване заедно с нарязаните на филийки чесън и нарязаните на пръстенчета пиперки.

Прибавят се нарязаните на ивички и леко запържени колбаси, захар и сол на вкус.

Задушаването продължава още 5 – 10 минути.

Готовото задушено зеле се използува като гарнитура за птиче месо и колбаси. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар