ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гювечета»Ханджийски гювечета

Ханджийски гювечета

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
697
1k
207
20/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Обещаваме, че много ще ви допаднат тези сочни гювечета, много"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Задушава се в тиган с половината масло и малко вода.

Дръпва се от огъня, оставя се да се охлади и се омесва с каймата и наситнените домати. Овкусява се със сол, черен и червен пипер.

На дъното на всяко гювече се поставя по 1 печена чушка и отгоре се разпределя каймата. Оформя се като гнездо и се пече 20 минути в умерена фурна.

След като се запече, се счупва по 1 яйце и се допича още 1 минута.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: