Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап с ориз в хартия

Агнешки кебап с ориз в хартия

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k636
05/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 кг
  • ориз - 200 г
  • зелен лук - 3 връзки
  • олио - 200 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • девесил - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л
  • сол
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото за кебап се реже на малки хапки. Смесва се с нарязания на ситно лук, измития ориз, черния пипер, наситнения магданоз и девесил, сипва се олиото и се овкусява със сол.

Сместа се разстила върху намаслена хартия, която се завива.

Поставя се кебапа в намазнена тава, като подвитите краища са обърнати надолу. Налива се 1 пръст вода и се пече 3 часа в умерена фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: