Агнешки кебап в хартия

05/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 кг
  • ориз - 200 г
  • зелен лук - 3 връзки
  • олио - 200 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • девесил - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л
  • сол
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото за кебап се реже на малки хапки. Смесва се с нарязания на ситно лук, измития ориз, черния пипер, наситнения магданоз и девесил, сипва се олиото и се овкусява със сол.

Сместа се разстила върху намаслена хартия, която се завива.

Поставя се кебапа в намазнена тава, като подвитите краища са обърнати надолу. Налива се 1 пръст вода и се пече 3 часа в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар