Задушен свински врат със зеленчуци

10/08/2019
"Готвите, докато месцето не стане точно толкова крехко и топящо се в устата, колкото и зеленчуците - след това - след това просто хапвате "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински врат - 800 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • манатарки - 1 шепа, сухи
  • картофи - 500 г
  • домати - 250 г, стерилизирани
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки пържоли и се подправя с черен пипер и сол и се запържва в сгорещено олио. Изваждат се, а мазнината се запазва.

Сушените манатарки се начупват и се заливат с гореща вода, за да омекнат. В мазнината от свинските пържоли се задушават нарязаният на полумесеци лук, отцедените манатарки и нарязаните на кубчета картофи.

Добавят се доматите, нарязаният на филийки чесън, дафиновите листа, червеният пипер, чубрицата и се овкусява със сол.

Налива се 300 мл вода и пържолите се връщат в съда при зеленчуците. Ястието се задушава на тих огън 30 – 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар