Задушен свински врат със зеленчуци

10/08/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак584
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки пържоли и се подправя с черен пипер и сол и се запържва в сгорещено олио. Изваждат се, а мазнината се запазва.

Сушените манатарки се начупват и се заливат с гореща вода, за да омекнат. В мазнината от пържолите се задушават нарязаният на полумесеци лук, отцедените манатарки и нарязаните на кубчета картофи.

Добавят се доматите, нарязаният на филийки чесън, дафиновите листа, червеният пипер, чубрицата и се овкусява със сол.

Налива се 300 мл вода и пържолите се връщат в съда при зеленчуците. Ястието се задушава на тих огън 30 – 40 минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар