ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Телешка чорба с кисело зеле

Телешка чорба с кисело зеле

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k470
Телешка чорба с кисело зеле
10/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г бонфиле
  • кисело зеле - 300 г
  • целина - 40 г глава
  • моркови - 1 бр.
  • лук - ½ глава
  • дaфинов лист - 1 бр.
  • сол
  • За запръжката
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вегета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се поставя в тенджера под налягане. Залива се с литър и половина студена вода и се посолява.

Лукът, морковът и целината се нарязват на дребно и заедно с дафиновите листа се добавят към месото. Тенджерата се затваря и се вари под налягане 30 минути.

Свареното месо, заедно със зеленчуците и бульона, се прехвърля в обикновена тенджера. Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, сипва се при месото и всичко ври още 10 минути. Ако е необходимо, се посолява.

Олиото за запръжката се загрява в дълбок тиган, ръси се брашното и се запържва до златисто, като се бърка. Подправя се с наситнения чесън, червения пипер и вегета. Доливат се 500 мл гореща вода и се разбърква.

Телешкото месо се изваждат от тенджерата, реже се на ситно и се връща обратно. Запръжката се сипва в тенджерата, разбърква се, чорбата ври още 3-4 минути и е готова за сервиране.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: