Мусака с тиквички и ориз

11/08/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 кг
  • домати - 2 бр. може и от консерва или 1 ч.л. доматено пюре
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • ориз - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно и олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете накълцания лук и ориза, след това долейте малко вода, за да набъбне, и накрая добавете ситно нарязаните домати и магданоз, черния пипер и солта.

Остържете тиквичките, нарежете ги на филийки с дебелина ½ см, посолете ги, оваляйте ги в брашно и ги изпържете.

Половината от тях наредете в намазана с олио тавичка, отгоре разстелете плънката, а върху нея – останалите тиквички.

Залейте мусаката с разбитите в млякото яйца и я запечете в силна фурна до зачервяване. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар