Пилешка манджа по градинарски

11/08/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, запържете ги в сгорещеното олио и след като ги извадите, в същата мазнина запържете последователно дребно нарязания лук, доматеното пюре и червения пипер.

Залейте запръжката с част от виното, върнете обратно месото и варете на тих огън.

В друг съд разтопете маслото и задушете нарязаните на ивици моркови, целина, чушки и зеле заедно с наситнените гъби и домати.

Към полусвареното месо добавете задушените зеленчуци, полуизпържените картофи, нарязани на дребно, и грах, поръсете със сол и черен пипер, налейте останалото вино и доварете.

При поднасяне поръсете порциите със ситно нарязания магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар