Пълнена патица с кисело зеле на фурна

ЗорицаЗорицаНовак69
21/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патица - 2 кг
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/4 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • вода - 2 к.ч. или бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива, подсушава и се натрива отвътре и отвън с малко сол, смлян черен пипер, кимион, червен пипер и олио.

В дълбок тиган се сипва олиото и нарязаното на едро кисело зеле. Зелето се запържва, добавят се наситнените моркови и щом се задушат, се добавя предварително измитият ориз, накрая се поръсва с червения пипер. Към сместа се добавят две кафени чаши гореща вода или бульон и се изчаква да заври.

След това се изключва котлонът и с леко поохладената смес се пълни патицата и отвора се зашива с конец. Прехвърля се в гювеч, а останалата плънка се изсипва отстрани, пускат се и целите необелени скилидки чесън, дафиновите листа, зърната бахар, черен пипер и кимион.

Гювечът се захлупва и ястието се пече в умерена фурна (180 градуса) около час и половина.

След това гювечът се отхлупва и се връща във фурната за още 15 минути, докато патицата хване хубава апетитна коричка.

Пълнената патица с кисело зеле се сервира, разделена на порционни парчета.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар