Пъстра есенна бобена салата

21/07/2019
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст6991691
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • боб - 400 г
  • лютеница - 200 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен лук - 1 малка глава
  • копър - 1/2 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете боба за една нощ подсолена вода (2 с.л. сол на 1, 5 л. вода).

На следващия ден го изплакнете и го сварете.

Прецедете го от водата и изчакайте да се охлади.

След като бобът се охлади, добавете лютеницата и ситно нарязаните червен лук, чесън и копър.

Поръсете със сол, черен пипер и олио. Разбъркайте, покрийте съда и оставете за час в хладилника преди сервиране.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар