Виенско пикантно зеле

11/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - ¼ глава
  • лук - 2 глави
  • хляб - 1 филия, ръжен
  • брашно - ½ с.л.
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • ким - ½ ч.л.
  • захар - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олиото в тенджера и изпържете захарта, докато покафенее.

Прибавете лука, нарязан на ситно, и след като омекне, добавете накълцаното много на дребно зеле.

Натрошете хляба, размесете го с кима, сол и ½ ч. ч. вряла вода и го сипете при зелето.

Похлупете тенджерата и оставете ястието да ври на тих огън, като от време на време доливайте вряла вода, докато зелето се свари.

Тогава оставете да изври водата и като започне да се пържи, добавете брашното, бъркайте 1 мин. и разредете с малко гореща вода.

Подправете ястието с оцета, за да добие пикантен вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар