Хрупкави десертни емпанади

15/08/2019
"Не ни казвайте, че не знаете, че има и десертни емпанади - ама не само ги има, а и са супер вкусни "
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 700 г
  • масло - 250 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • газирана вода - 200 мл
  • захар - за овалване, по желание
  • мармалад - за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта. Маслото се нарязва и се добавя към брашното, поръсва се захарта. Замесва се тесто, като постепенно се добавя газирана вода, докато тестото спре да лепне по пръстите.

Тестото се разточва на тънка кора и от нея се изрязват кръгчета с диаметър 7-8 см. В средата на кръгчетата се слага по лъжичка сладко или мармалад. След това емпанадите се прегъват на две и краищата се прищипват.

Пекат се около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. По желание веднага след изваждане от фурната се овалват в захар. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар