ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Чушки»Постни пълнени чушки по бътенски

Постни пълнени чушки по бътенски

13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
125 мин.
Порции
5
"Изисква се и майсторлък, и мерак, за да приготвиш вкусни постни пълнени чушки - а ние притежаваме и от двете"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. пресни
  • печурки - 1 ч.ч. пресни
  • лук - 2 глави, кромид
  • копър - ½ връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч. гъбен или пилешки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, запържете го леко в олиото, добавете ориз с 1 ч.ч. бульон и поръсете със сол на вкус и червения пипер.

Сипете ситно нарязаните гъби и копър, разбъркайте и след 5 мин. свалете плънката от котлона.

Напълнете с нея чушките, наредете ги в тавичка, налейте останалата чаша бульон и ги запечете, докато хванат лек кафяв загар.

По желание може да поднесете готовите пълнени чушки с млечен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: