Постни пълнени чушки по бътенски

13/08/2019
"Изисква се и майсторлък, и мерак, за да приготвиш вкусни постни пълнени чушки - а ние притежаваме и от двете "
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо125 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 10 бр. пресни
  • печурки - 1 ч.ч. пресни
  • лук - 2 глави, кромид
  • копър - ½ връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч. гъбен или пилешки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, запържете го леко в олиото, добавете ориз с 1 ч.ч. бульон и поръсете със сол на вкус и червения пипер.

Сипете ситно нарязаните гъби и копър, разбъркайте и след 5 мин. свалете плънката от котлона.

Напълнете с нея чушките, наредете ги в тавичка, налейте останалата чаша бульон и ги запечете, докато хванат лек кафяв загар.

По желание може да поднесете готовите пълнени чушки с млечен сос. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Зорица
Зорица
13.08.2019 19:19
Какво значи по Бътенски?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв