Печен заек с ориз и гъби на фурна

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър21732602
27/07/2019
"И както гласи старата кулинарна мъдрост - Който замръкне в гората, осъмва печен с ориз и гъби в тавата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • заек - около 1, 5 кг.
  • За мариноване
  • вино - 100 мл.
  • олио - 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • За пълнежа
  • заешки дреболии - 100 г.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 г.
  • ориз - 100 г.
  • вода - 200 мл.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте заека за поне около 30 минути в смес от вино и олио, в което сте добавили сол и черен пипер на вкус.

През това време запържете лука с гъбите и дреболийките. Добавете ориза, запържете за кратко, овкусете на вкус и долейте водата.

Оставете така, докато водата се изпари и смъкнете от котлона.

Напълнете заека, зашийте и залейте с маринатата и изпечете в предварително загрята фурна за около 90 минути на 180-200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар